Veneistuin

Veneistuin tuo mukavuutta vesille

Monesti veneistuin saattaa suotta jäädä vähemmälle huomiolle, kun suunnitellaan veneen varusteiden hankintaa tai jo olemassa olevien varusteiden päivitystä. Istuin on kuitenkin se, jossa veneestä riippuen vietetään paljonkin aikaa, joten siihen on todellakin syytä panostaa ja kiinnittää huomiota. Istuimia on jos jonkinlaisia erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin, ja esimerkiksi venetuolin jalka on myös yksi tarvike, jolla sekä istumismukavuutta, että käytännöllisyyttä voidaan veneessä parantaa. Istuimen voi ohjauspaikan lisäksi asentaa myös vaikkapa kalastusta tai retkeilyä ajatellen veneen etuosaan, jolloin monipuolistat ja mukavoitat veneesi käyttöä entisestään.

Sivustomme on koonnut kaikenlaiset veneilytarvikkeet kattavaksi valikoimaksi, joten olipa kiikarissasi pelastusliivi veneen suoja tai muu varuste, kannattaa sinun tutustua valikoimaamme. Löydät varmasti omiin mieltymyksiisi ja tarpeisiisi sopivat varusteet, joilla viedä veneilyharrastus kokonaan uudelle tasolle!

Veneistuin tuo veneilyn parhaat puolet esille

Veneistuin on tärkeä varuste veneessä sekä käytännöllisyytensä, että mukavuutensa vuoksi. Jos pidät veneilyn rennommasta puolesta, tunnelmasta ja rauhoittumisesta veden äärellä, voi hyvä valinta olla vaikkapa veneistuin kahdelle, jolloin saat istumatilaa myös veneilyseuralaiselle. Mukavat ja kestävät veneistuimet auttavat tuomaan veneilystä parhaat puolet esille.

Veneeseen asennettava istuin voi olla esimerkiksi kokoontaitettava, jolloin se on helppo avata tarvittaessa käyttöä varten ja taittaa takaisin kokoon käytön jälkeen, jolloin tilaa vapautuu muulle. Esimerkiksi kalastustarkoitukseen tai toisinaan veneseuran käyttöön tarkoitettuihin istuimiin tämä toiminto sopii hyvin. Istuinta valittaessa kannattaakin miettiä, miten paljon istuinta käytetään. Mikäli istuin tulee kovaan käyttöön, kannattaa erityishuomiota kiinnittää myös istuinmukavuuteen ja pehmusteisiin, sekä materiaalin kestävyyteen.

Venetuolin jalka tuo lisätoimintoja

Venetuolin jalka mahdollistaa istuimen kiinteän tai pikakiinnitettävän ja -irrotettavan asennuksen. Asennus onnistuu jalan avulla veneessä lähes mihin vaan. Jalka on myös usein säädettävä, mikä tietenkin tuo oman lisämukavuutensa, muokattavuutensa sekä käytännöllisen lisänsä tuolin käyttöön istujan tai käyttötarkoituksen vaihtuessa. Hyvin ja laadukkaasti jousitettu jalka myös mukavoittaa ja tukevoittaa istumista kovalla merenkäynnillä. Istuimet ja muut veneilyvarusteet ovatkin usein tehty kestämään kovia olosuhteita ja toisaalta helpottamaan ja mukavoittamaan veneilijän toimintaa olosuhteista huolimatta.

Veneistuin on tärkeä hankinta veneen tarvikkeita suunniteltaessa, joten mieti tarkkaan, millaisia ominaisuuksia istuimelta kaipaat ja tarvitset, sekä mihin käyttöön ja miten paljon käytettäväksi sitä olet hankkimassa. Veneilyharrastusta on turha sivuuttaa siksi, etteivät varusteet ja näin ollen mukavuustekijät ole kunnossa. Tutustuhan siis sivustoomme, josta löydät inspiroivien vinkkien lisäksi kattavan ja monipuolisen valikoiman erilaisia varusteita niin veneeseen kuin veneilijälle, vaativaankin käyttöön!