Millaiset ovat hyvät purjehdushousut?

  • 11 Aug, 2022

Purjehdushousut jalassa on hyvä seilata merillä.

Purjehtimista varten on luotu erikseen siihen soveltuvat purjehdushousut. Purjehdushousujen suunnittelussa on pitänyt ottaa huomioon eri olosuhteet ja säiden vaihtuvuus. Housujen tärkeimmät ominaisuudet ovat hengittävyys, vedenpitävyys ja hyvät säätövarat. Myös liikkumisvapaus on tärkeää, sillä olosuhteet ja säät muuttuvat nopeasti ja purjeita ja ohjausta pitää säädellä niiden mukaan. Hyvät housut on myös vahvistettu polvista ja takapuolen kohdalta kestävyyden lisäämiseksi ja ovat tarpeeksi korkeat, jotta ne suojaavat mahdollisimman paljon vartaloa.

Purjehdushousut purjehtimiseen

Purjehdusvaatteissa kerrostaminen on tärkeää, jotta vaatteet voivat hengittää. Yleensä käytettyjä kerroksia on kaksi tai kolme. Päällimmäisin kerros on käsitelty täysin vedenpitäväksi. Taskujen sijaintiin ja suojaukseen kannattaa kiinnittää huomiota, jotta esimerkiksi puhelinta voi kantaa mukana turvallisesti vedeltä ja roiskeilta. Säädöt ovat myös tärkeitä, jotta housut saa kiristettyä paremmin istuviksi, jolloin ne toimivat liikkeessäkin paremmin.

Housut purjehtimiseen kannattaa valita sään mukaan. Tarjolla on niin shortsimallisia kuin pitkälahkeisia housuja. Tyynenä ja lämpimänä kesäpäivänä shortsit ovat oiva valinta purjehtimiseen, kunhan muistaa suojata ihon aurinkorasvalla. Hyvät purjehdusshortsit on valmistettu nopeasti kuivuvasta materiaalista ja ne istuvat sekä joustavat. Takapuolen ja polvien vahvikkeet ovat myös niissä tärkeät, jotta housut kestävät käyttöä.

Kiinnitä huomiota kestävyyteen

Purjehdushousuja valitessa kannattaa tosissaan kiinnittää huomiota myös oikeiden paikkojen vahvikkeisiin, jotta housut kestävät karheaa kantta eivätkä kulu heti puhki. Suurimmalla kulutuksella ovat polvet ja takapuoli. Myös liikkuvuus ja joustavuus on tärkeää, jotta pystyy kulkemaan veneessä. Purjehdushousut ovat hyvä valinta myös ihan tavalliseen veneilyyn ja kalastamiseen.